GEZOCHT: NIEUWE LEDEN!!

De muzikale begeleiding

Het koor wordt op piano begeleid door Rini Jongsma. Zij schrijft over zichzelf:

Ik was 7 jaar oud toen ik mijn eerste pianoles kreeg, samen met mijn broer. Wij hadden elk week een half uur les en de pianojuffrouw kwam aan huis. Als mijn broer les had moest ik ernaast zitten en andersom, dat was minder leuk. Maar ja, wij deden dat gewoon.

Wij leerden alleen van bladmuziek spelen, improviseren was er niet bij en dat ervaar ik nog steeds als een gemis.

Na 10 jaar les te hebben gehad vond ik het wel genoeg, ik kreeg andere interesses en heb het pianospelen jaren laten liggen.

Totdat mijn man iemand ontmoette die conservatorium had gevolgd en bij hem thuis recitals gaf. Toen begon het bij mij weer te kriebelen en bij het volgende recital speelden we samen een quatre-mains (dan zit je met z'n tweeën achter één piano) en was ik verkocht. We schaften een piano aan en ik ging er aan werken om mijn vingervlugheid weer terug te krijgen.

Toen werd ik gevraagd om de Key Singers te begeleiden. Eerst op een klein keyboard, waar amper goed geluid uit kwam. Dit werd al snel vervangen door een beter exemplaar. Met veel plezier heb ik het koor begeleid, maar door wisseling van dirigent en drukte op het werk en in ons gezin besloot ik na zo'n 15 jaar tóch te stoppen bij de Key Singers.

Sinds een aantal jaren begeleid ik kerkdiensten in de Dorpskerk, waarbij ik de ruimte heb gekregen om naast de geestelijke liederen ook andere muziek te spelen. Daar maak ik dankbaar gebruik van.

Ik ben 15 jaar lid geweest van de quatre-mains groep Zeeland, waarbij we ook op twee vleugels konden spelen. Dat was fantastisch. Jammer genoeg is de groep zó klein geworden dat deze nog maar uit een paar leden bestaat.

Sinds oktober 2021 ben ik weer terug bij de Key Singers. Ik vind het echt leuk om samen met het koor en Amanda als dirigent mooie muziek te maken. Een uitdaging!